Kapcsolatfelvétel

Zöld Közlekedés

Bizarr plug-in hibrid 1979-ből (videó)

Létrehozva:

|

A rotációs kapák és fűnyírók motorjairól ismert Briggs & Stratton mérnökei már 35 évvel ezelőtt eljátszottak a hálózatról is tölthető hibrid autó gondolatával.

A Briggs & Stratton koncepciója komoly problémákra igyekezett választ adni. Ekkor már a világ nagyvárosaiban egyre nagyobb gondot jelentett a növekvő szmog, illetve az 1973-as első olajválság is figyelmeztető jel volt sokak számára. A montreali Marathon Electric Vehiclessel közösen készített prototípus egy első generációs Volkswagen Scirocco ajtóit és szélvédőjét kapta, de ezen kívül minden alkatrésze egyedi készítésű volt.

Briggs & Stratton Gasoline-Electric Hybrid ConceptAz autó különleges kinézetét a közel 500 kilós ólom-savas akkumulátornak köszönheti, amelyet a hátsó tengelyek felett helyeztek el. A masszív akkucsomag cipelését ugyanis jobb volt inkább négy hátsó kerékre bízni. A karosszéria tűzálló, üvegszál erősítésű műanyagból készült, így sikerült a jármű tömegét 1,451 kg-ra mérsékelni. Párhuzamos hibridként képes volt vagy csak a 18 lóerős, 700 köbcentis léghűtéses, kéthengeres benzinmotorral, a 8 lóerős Baldor villanymotorral, vagy a kettő kombinációjával haladni. Végsebessége megközelítette a 90 km/h-t. Regeneratív fékezésre és menet közbeni akkumulátor töltésre azonban nem volt lehetőség.

Fogyasztása a B&S szerint kizárólag benzinnel valahol 4,5-9,5 liter között volt 100 kilométerenként, hibrid módban pedig 2,77 l/100 km jött ki. Kizárólag elektromos üzemben 50-100 km-t tudott megtenni, az akkuk teljes feltöltése 6-8 órát vett igénybe.

Briggs & Stratton benzin-elektromos hibrid koncepcio autóA sebesség szabályzását a mai félvezető-alapú vezérlőkkel ellentétben relékkel oldották meg. Ezek kattogása elég érdekes hangulatot kölcsönzött az autónak.

forrás: energiaoldal.hu

Advertisement
Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Zöld Közlekedés

Akkumulátorcsere-szolgáltatásra építi piaci stratégiáját az elektromos autókat gyártó kínai NIO

A kínai NIO elektromosautó-gyártó vállalat az akkumulátorok lízingelésével és a töltőállomásokon azok azonnali cseréjével tervezi növelni piaci részesedését Európában.

Létrehozva:

|

Szerző:

A cég társalapítója és egyben jelenlegi elnöke Csin Li-hung (Quin Lihong) a Reuters hírügynökségnek adott telefoninterjúban elmondta, hogy 2025-ig cége mintegy ezer akkumulátorcsere-állomást kíván létesíteni Kínán kívül, többségében Európában. A NIO akkumulátorcsere-szolgáltatásával a járművezetők néhány perc alatt új, teljesen feltöltött akkumulátorral indulhatnak útnak a csereállomásról, ami gyorsabb megoldás bármely jelenleg rendelkezésre álló töltési technológiánál. Az elektromos járművek egyik legdrágább összetevője az akkumulátor egység. A NIO piaci stratégiája az akkumulátornak a jármű tulajdonjogától való leválasztására helyezi a hangsúlyt az elektromobilitás induló költségeinek a csökkentése érdekében. A járművek tulajdonosa az akkumulátorokat lízingeli és “töltőállomásokon” cseréli. A megoldás “hátránya” ugyanakkor, hogy az akkumulátor költségeit és használatának a kockázatait a járműgyártó cégekre hárítja. Ez az egyik oka annak, amiért a legtöbb autógyártó más utat keres az akkumulátorok költségeinek csökkentésére és a töltési hatékonyságuk növelésére. Kínában a NIO egy vállalatot hozott létre partnerekkel, köztük a CATL akkumulátorgyártó óriáscéggel, hogy megvásárolja az akkumulátorokat lízingelésre, majd előfizetési díjakat szedjen a NIO járművek tulajdonosaitól. Csin a Reuters hírügynökségnek a telefoninterjúban elmondta, hogy a NIO egy európai vagyonkezelő céggel is partnerségre kíván lépni egy akkumulátor-lízingcég létrehozásához. A cég már az idén megkezdi az akkumulátorok lízingelését. A NIO Norvégiában már végzett kísérleteket az akkumulátorok lízingelésével és cseréjével az ES8-as elektromos meghajtású SUV-modelljével. A NIO 800 SUV-modellt értékesített Norvégiában és két akkumulátorcsere-állomással rendelkezik. A NIO  energiagazdálkodásért felelős alelnökének elmondása szerint Norvégiában minden vásárló, Kínában pedig a vásárlók fele az akkumulátorlízing-megoldást választotta. A NIO ebben a hónapban Magyarországon nyitotta meg első tengerentúli üzemét akkumulátorcsere-állomások gyártására, amelyeket méretük miatt költséges lenne Kínából szállítani.

 

mti

 

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák