Kapcsolatfelvétel

Zöld Közlekedés

Íme, a legerősebb hibrid autó

Létrehozva:

|

A Genfi Autószalonon leplezte le új szuperautóját a Koenigsegg, a Regera a svéd gyártó történetének első hibridje. És nem is akármilyen hibrid: a hajtást egy V8-as és három elektromotor (kettő a hátsó kerekek mellett, egy a főtengelyen) biztosítja.

A teljesítményadatok lenyűgözőek: az ötliteres, duplaturbós V8-as kereken 1100 lóerős, az elektromotorok további 707 lóerőt tesznek be a közösbe. A Regera összesen 1807 lóerős, amellyel messze a legerősebb szériagyártású autó, amely valaha létezett. Érdekes, hogy az Agerához képest kevésbé agresszív a front rész kialakítása, már-már visszafogottnak is lehet nevezni a formatervet. A hátsó szárny 450 kilós leszorítóerőt generál 250 km/h-s tempónál. Mindössze nyolcvan példány készül majd az autóból, valószínűleg nagy lesz érte a tülekedés.

forrás: origo.hu

 

Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Zöld Közlekedés

Erősödik a Kia az európai személyautó-piacon

Erősödik a Kia az európai autópiacon: eladásai 7,9 százalékkal bővültek tavaly 2021-hez képest, amit a dél-koreai autógyártó jelentős mértékben a villamosított hajtású modellek kínálatának tulajdonít – tájékoztatta a Kia Hungary az MTI-t.

Létrehozva:

|

Szerző:

Az Európai Autógyártók Szövetsége (ACEA) által frissen kiadott adatokat idézve ismertették: a márka 542 423 autót értékesített a személyautók európai piacán 2022-ben. Ezzel részesedése rekordnagyságúra, 4,8 százalékra emelkedett az előző évi 4,3 százaléktól. Az európai személyautópiac 4,1 százalékkal esett vissza ugyanebben az időszakban – jegyezték meg. A Kia villamosított modelljei iránt nagyban emelkedett a kereslet tavaly, az Európában eladott járművek 30,9 százaléka, 176 149 autó volt elektromos meghajtású – közölték.

A Kia Hungary tájékoztatása szerint a magyarországi személyautópiacon a márkakereskedők 8500 új autót értékesítettek  2022-ben, amellyel a márka piaci részesdése 7,3 százalékos lett. Elektromos autóból 524-et helyeztek forgalomba, ezzel a Kia a második legerősebb márka a szegmensben. A közlemény szerint 2023-ban a Kia felgyorsítja vásárlócentrikus stratégiáinak alkalmazását, amelyek által az okos mobilitási megoldások területén vezető szolgáltatóvá kíván válni.

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!