Kapcsolatfelvétel

Zöld Energia

High-tech, napelemes információs pontokat fejlesztenek közterekre

Létrehozva:

|

A futurisztikus kinézetű installációkat Ekaterina Shchetina, Desislava Ivanova és Tsuyoshi Sogabe tervezte a 2015-ben Milánban megrendezendő Expo-ra.

A prototípus egy újabb példája a napenergia gyűjtő panelek közterületeken való egyre széleskörűbb használatának. Az állampolgárok, és velük együtt a nyugat-európai városok vezetése is egyre nagyobb jelentőséget tulajdonít a terek, parkok fenntartható energiaellátására. Ennek köszönhetően a fejlesztők és designerek is egyre több megújuló energiával működő prototípust terveznek. A képen látható rendszer teljesen önellátó, a napelemek egy érintőképernyős panelt működtetnek, amely az adott város kultúrájáról, történelméről, turistalátványosságairól tartalmaz információt, emellett programajánlókat is tartalmaz, így hasznos lehet mind a város lakosai, mind látogatói számára. Az információs pont két fő részből áll, egy kereszt alakú padból, valamint az érintőpaneles fő modulból. A kioszkban találhatóak USB töltőállomások is, így elektronikus kütyüink is pihenhetnek és feltöltődhetnek velünk a padon. A padok esténként pedig a tetőbe épített LED izzók világítják meg.

forrás: alternativenergia.hu

Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Zöld Energia

Már nem csak a tetőre telepíthetünk napelemet

A finn Rauli fejlesztésének köszönhetően immár a falakon is könnyedén helyet kaphatnak a
napelemek, elősegítve az olcsó, tiszta energia előállítását.

Létrehozva:

|

Szerző:

Az elmúlt időszakban világszerte elképesztő felfutást tapasztalt az otthoni napelemek piaca, ami nem csoda: a panelek révén a háztartások megbízhatóan, olcsón és környezetbarát módon termelhetik az energiát. Csakhogy egyes otthonok számára korlátozottak a lehetőségek a hagyományos telepítésre, hiszen nem minden család számára adott a megfelelő tetőfelület.

Szerencsére ma már van az alternatíva, hiszen a napelemek a homlokzaton, a falakon is helyet kaphatnak. Bár elsőre úgy tűnhet, egy ilyen telepítés kivitelezése bonyolult, akadnak olyan eszközök, amelyek megkönnyítik a beruházást.

Ilyen a finn Rauli cég egyik újabb, Rauli Wall nevű terméke, amely hazánkban is elérhető. A vállalat kifejezetten azzal a céllal jött létre, hogy egyszerűen használható, esztétikus és strapabíró eszközökkel könnyítse meg a napelem-telepítéseket, és ez a törekvés a falra szerelhető rendszer esetében is tükröződik.

RAULI WALL

Rauli Wall rendszerében a telepítés igen egyszerű. A panelek felső és alsó elemek közé rögzíthetőek, gyakorlatilag „lebegnek”, oly módon, hogy a szakemberek erőfeszítés nélkül is könnyedén mozgathassák azokat. A termék anyaga skandináv acél. Az alkatrészek jellemzően fekete árnyalatban érkeznek, az ilyen elemek igen elegáns megjelenést kölcsönöznek az egész berendezésnek. A termék tartós, stílusos, illetve hatékony.

„A Rauli minden alkatrészét Finnországban tervezik finn telepítési szakértők. Az alkatrészekeinket is Finnországban, Orimattilában gyártják, és 30 éves garanciát vállalunk rájuk” – nyilatkozta Ville Tiainen, a vállalat vezérigazgatója, az idei németországi Intersolar fesztiválon.

A beruházások tervezését a Rauli App nevű szoftver is segíti. A projekt elrendezése, az alkatrészek listája és a rendszer fizikai méretei néhány perc alatt generálhatóak a programban.

Advertisement
Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!