Kapcsolatfelvétel

Zöld Közlekedés

Vízen járó bringa

Létrehozva:

|

Lakj olyan helyen ahol vízen is közlekedhetsz, végy egy hátizsákot, agyald ki hogyan lehet kerékpárból vízibiciklit készíteni, s máris kikerülheted a csúcsforgalmat az utcákon, minden stressz nélkül, nyugodtan elérheted a munkahelyedet.

Így lehet röviden összefoglalni annak a kísérletnek a lényegét, amely az Amerikában élő Judah Schiller nevéhez fűződik. Ő az a hétköznapi “feltaláló”, aki San Franciscoban kerékpárjából vízi járművet rakott össze. Ötlete azon a napi gondján alapult, hogy megkönnyítse a napi munkábajárását. A praktikum vezette tehát kísérletező kedvét, azt szerette volna elérni, hogy otthonától a munkahelyéig útjának egy részén vízen tegye meg, kiváltva ezzel a közúti közlekedés nehézségeit. Fáradozását, alkotókedvét siker koronázta.

Sajátos kísérlete révén mountain bike-ját kétfunkcióssá tette, azaz, alkamassá fejlesztette bringját a vízen kerekezésre is. Sok-sok munka után olyan jármű került ki a keze közül, amely hátára vehető egy hátizsákban és 15 perc alatt oly módon összeszerelhető, hogy a kétkerekű képes vízibicikliként szolgálni. Ezen a módon nem kell órákon át kínlódnia az utcák forgatagában, szinte élményszerűen, praktikusan teheti meg a szokásos napi útját. A közlekedéstörténet alighanem megjegyzi majd a nevét, hiszen ő az első ember, aki különös járművén az egész San Francisco-öblöt átbiciklizi.

Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Zöld Közlekedés

Hatalmas akkumulátorgyár létesítését tervezi a Porsche

A Porsche, a Volkswagen konszern sportkocsikat gyártó leányvállalata jelentősen növelné kapacitását az elektromos autókban használatos akkumulátorok gyártásában.

Létrehozva:

|

Szerző:

A Porsche évi 10-20 gigawattóra áramtároló kapacitással rendelkező akkumulátorcellák előállítására alkalmas üzemberuházást tervez a következő években – jelentette be Lutz Meschke, a Porsche pénzügyi igazgatója szerdán a stuttgarti vállalat féléves eredménybeszámolója alkalmából tartott telefonos konferenciabeszélgetésen. A Porsche befektetőket is toboroz beruházási terve megvalósításához. “Egy 20 gigawattórás akkumulátorcella-üzem 2-3 milliárd eurós beruházást igényel” – mondta Meschke, hozzátéve, hogy a cég számára ez túl nagy pénzügyi terhet jelentene, ezért külső befektetőket is be kíván vonni.

A Porsche májusban teljes egészében átvette a korábban a Customcells vállalattal üzemeltetett Cellforce akkumulátorcellás közös vállalatot. A közös vállalat eredetileg 100 megawattóra kapacitást tervezett létesíteni egy Reutlingen és Kirchentellinsfurt közös ipari területén fekvő üzemben. A Porsche a nagyteljesítményű cellákkal kapcsolatos terveit a Volkswagen konszern akkumulátoros leányvállalatával, a Powerco-val együttműködésben valósítaná meg. A Cellforce és a Powerco együttműködése szinergikus előnyöket kínál – mutatott rá Meschke. Egyrészt a Powerco úgynevezett “egységcellát” tervez a konszern tömegmárkái számára kialakítani, másrészt a Volkswagen konszernnek részesedése van a svéd Northvolt akkumulátorgyártó vállalatban is, amellyel együtt nagyteljesítményű cellákat akarnak gyártani Észak-Svédországban. A Porsche akkumulátorcellákat gyártó üzemének a helyszínéről még nem született döntés – mondta Meschke. Megfogalmazása szerint ehhez “szépségversenyt” rendeznek majd európai országok, valamint az Egyesült Államok és Kanada bevonásával.

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!