Kapcsolatfelvétel

Zöld Közlekedés

A mai kisgyerekek gokartja – videóval

Létrehozva:

|

A Broon F8 egy egyszemélyes elektromos sportautó gyerekeknek. Épp olyan, mint a 20-30 évvel ezelőtti akkumulátoros négykerekűek, csak ennek állítható a futóműve, valamint beépített tablettel lehet vezérelni és nagyjából 250 ezer forint az ára.

Sok kisgyereknek volt álma 20-25 évvel ezelőtt legalább egy lábbal hajtós mini gokart, nem beszélve az akkumulátoros, teljesen műanyag és rosszul kidolgozott apró távirányítható terepjáróról, amivel ha megjelenünk cimboráink előtt, mi lettünk volna a lakótelep királyai.

Aztán ez az egész kölyköknek szánt autógyártási hullám valahogy alább hagyott a 2000-es évekre, mígnem a Henes bemutatta a Broon F8 prototípusát. Egy olyan kisautót, mely sportos kinézettel és modern felszereléssel bír, akár a mai igazi verdák, csak ez egyetlen gyereksofőrre méretezve.

A Broon F8 sok olyan dolgot tud, ami még egy rendes négykerekűnél is ritkaság. Például teljesen független felfüggesztés, állítható vezetési módok, távvezérelhető kormányzás, tisztán elektromos meghajtás, 7 collos érintőképernyő Android operációs rendszerrel – amely vezérli a szórakoztató elektronikát és az egész járművet – illetve jó oldaltartású sportülés.

A beépített bluetooth jelen esetben nem a kihangosítás végett szerepel a felszereltségi listán, hanem a szülői távirányítás lehetőségeként, ha nem akarnánk, hogy csemeténk meglógjon előlünk és veszélybe kerülhessen. Bár a miniautó egyelőre csak a videón látható prototípusként létezik, megfelelő érdeklődés esetén hamar sorozatgyártásba kerülhet 900-1000 dolláros, azaz mintegy 250 ezer forintos árcédulával.

forrás: autoblog.hu

Advertisement

Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Zöld Közlekedés

Hatalmas akkumulátorgyár létesítését tervezi a Porsche

A Porsche, a Volkswagen konszern sportkocsikat gyártó leányvállalata jelentősen növelné kapacitását az elektromos autókban használatos akkumulátorok gyártásában.

Létrehozva:

|

Szerző:

A Porsche évi 10-20 gigawattóra áramtároló kapacitással rendelkező akkumulátorcellák előállítására alkalmas üzemberuházást tervez a következő években – jelentette be Lutz Meschke, a Porsche pénzügyi igazgatója szerdán a stuttgarti vállalat féléves eredménybeszámolója alkalmából tartott telefonos konferenciabeszélgetésen. A Porsche befektetőket is toboroz beruházási terve megvalósításához. “Egy 20 gigawattórás akkumulátorcella-üzem 2-3 milliárd eurós beruházást igényel” – mondta Meschke, hozzátéve, hogy a cég számára ez túl nagy pénzügyi terhet jelentene, ezért külső befektetőket is be kíván vonni.

A Porsche májusban teljes egészében átvette a korábban a Customcells vállalattal üzemeltetett Cellforce akkumulátorcellás közös vállalatot. A közös vállalat eredetileg 100 megawattóra kapacitást tervezett létesíteni egy Reutlingen és Kirchentellinsfurt közös ipari területén fekvő üzemben. A Porsche a nagyteljesítményű cellákkal kapcsolatos terveit a Volkswagen konszern akkumulátoros leányvállalatával, a Powerco-val együttműködésben valósítaná meg. A Cellforce és a Powerco együttműködése szinergikus előnyöket kínál – mutatott rá Meschke. Egyrészt a Powerco úgynevezett “egységcellát” tervez a konszern tömegmárkái számára kialakítani, másrészt a Volkswagen konszernnek részesedése van a svéd Northvolt akkumulátorgyártó vállalatban is, amellyel együtt nagyteljesítményű cellákat akarnak gyártani Észak-Svédországban. A Porsche akkumulátorcellákat gyártó üzemének a helyszínéről még nem született döntés – mondta Meschke. Megfogalmazása szerint ehhez “szépségversenyt” rendeznek majd európai országok, valamint az Egyesült Államok és Kanada bevonásával.

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!