Kapcsolatfelvétel

Zöld Közlekedés

A mai kisgyerekek gokartja – videóval

Létrehozva:

|

A Broon F8 egy egyszemélyes elektromos sportautó gyerekeknek. Épp olyan, mint a 20-30 évvel ezelőtti akkumulátoros négykerekűek, csak ennek állítható a futóműve, valamint beépített tablettel lehet vezérelni és nagyjából 250 ezer forint az ára.

Sok kisgyereknek volt álma 20-25 évvel ezelőtt legalább egy lábbal hajtós mini gokart, nem beszélve az akkumulátoros, teljesen műanyag és rosszul kidolgozott apró távirányítható terepjáróról, amivel ha megjelenünk cimboráink előtt, mi lettünk volna a lakótelep királyai.

Aztán ez az egész kölyköknek szánt autógyártási hullám valahogy alább hagyott a 2000-es évekre, mígnem a Henes bemutatta a Broon F8 prototípusát. Egy olyan kisautót, mely sportos kinézettel és modern felszereléssel bír, akár a mai igazi verdák, csak ez egyetlen gyereksofőrre méretezve.

A Broon F8 sok olyan dolgot tud, ami még egy rendes négykerekűnél is ritkaság. Például teljesen független felfüggesztés, állítható vezetési módok, távvezérelhető kormányzás, tisztán elektromos meghajtás, 7 collos érintőképernyő Android operációs rendszerrel – amely vezérli a szórakoztató elektronikát és az egész járművet – illetve jó oldaltartású sportülés.

A beépített bluetooth jelen esetben nem a kihangosítás végett szerepel a felszereltségi listán, hanem a szülői távirányítás lehetőségeként, ha nem akarnánk, hogy csemeténk meglógjon előlünk és veszélybe kerülhessen. Bár a miniautó egyelőre csak a videón látható prototípusként létezik, megfelelő érdeklődés esetén hamar sorozatgyártásba kerülhet 900-1000 dolláros, azaz mintegy 250 ezer forintos árcédulával.

forrás: autoblog.hu

Advertisement

Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Zöld Közlekedés

Akkumulátorcsere-szolgáltatásra építi piaci stratégiáját az elektromos autókat gyártó kínai NIO

A kínai NIO elektromosautó-gyártó vállalat az akkumulátorok lízingelésével és a töltőállomásokon azok azonnali cseréjével tervezi növelni piaci részesedését Európában.

Létrehozva:

|

Szerző:

A cég társalapítója és egyben jelenlegi elnöke Csin Li-hung (Quin Lihong) a Reuters hírügynökségnek adott telefoninterjúban elmondta, hogy 2025-ig cége mintegy ezer akkumulátorcsere-állomást kíván létesíteni Kínán kívül, többségében Európában. A NIO akkumulátorcsere-szolgáltatásával a járművezetők néhány perc alatt új, teljesen feltöltött akkumulátorral indulhatnak útnak a csereállomásról, ami gyorsabb megoldás bármely jelenleg rendelkezésre álló töltési technológiánál. Az elektromos járművek egyik legdrágább összetevője az akkumulátor egység. A NIO piaci stratégiája az akkumulátornak a jármű tulajdonjogától való leválasztására helyezi a hangsúlyt az elektromobilitás induló költségeinek a csökkentése érdekében. A járművek tulajdonosa az akkumulátorokat lízingeli és “töltőállomásokon” cseréli. A megoldás “hátránya” ugyanakkor, hogy az akkumulátor költségeit és használatának a kockázatait a járműgyártó cégekre hárítja. Ez az egyik oka annak, amiért a legtöbb autógyártó más utat keres az akkumulátorok költségeinek csökkentésére és a töltési hatékonyságuk növelésére. Kínában a NIO egy vállalatot hozott létre partnerekkel, köztük a CATL akkumulátorgyártó óriáscéggel, hogy megvásárolja az akkumulátorokat lízingelésre, majd előfizetési díjakat szedjen a NIO járművek tulajdonosaitól. Csin a Reuters hírügynökségnek a telefoninterjúban elmondta, hogy a NIO egy európai vagyonkezelő céggel is partnerségre kíván lépni egy akkumulátor-lízingcég létrehozásához. A cég már az idén megkezdi az akkumulátorok lízingelését. A NIO Norvégiában már végzett kísérleteket az akkumulátorok lízingelésével és cseréjével az ES8-as elektromos meghajtású SUV-modelljével. A NIO 800 SUV-modellt értékesített Norvégiában és két akkumulátorcsere-állomással rendelkezik. A NIO  energiagazdálkodásért felelős alelnökének elmondása szerint Norvégiában minden vásárló, Kínában pedig a vásárlók fele az akkumulátorlízing-megoldást választotta. A NIO ebben a hónapban Magyarországon nyitotta meg első tengerentúli üzemét akkumulátorcsere-állomások gyártására, amelyeket méretük miatt költséges lenne Kínából szállítani.

 

mti

 

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák