Kapcsolatfelvétel

Zöld Közlekedés

Alig repült a gigantikus papírrepülő

Létrehozva:

|

A papírrepülők addig működnek, amíg tényleg kicsik és kézzel lehet elhajítani őket. Legalábbis ezt a következtetést vonhatjuk le az eddigi kísérletekből.

Most egy 13,7 méter hosszú és 8 méter széles, papírból készült repülőt próbáltak hosszan reptetni, sikertelenül. Alig tíz másodpercet töltött a levegőben. A repülőre egy GoPro kamerát is szereltek, így végigkövethetjük repülését az arizonai sivatag felett. A Pima Air & Space Museum minden évben meghirdeti versenyét, amelyen papírból készült óriásrepülőket kell tervezni. A mostani legnagyobbat, az Arturo’s Desert Eagle-t egy Sikorsky S-58T katonai helikopter emelte 823 méteres magasságba, onnan engedte le. Az eredeti tervek szerint kétszer olyan magasról indult volna, de végül úgy döntöttek, elég lesz ez a magasság is. A repülő nagyjából tíz másodperc után a darabjaira esett szét, akkor 160 km/h lehetett a sebessége. Két évvel ezelőtt hat másodpercig repült egy hasonló papírrepülő, amely szintén 160 kilométer per órás sebességet ért el.

forrás: index.hu

Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Zöld Közlekedés

Erősödik a Kia az európai személyautó-piacon

Erősödik a Kia az európai autópiacon: eladásai 7,9 százalékkal bővültek tavaly 2021-hez képest, amit a dél-koreai autógyártó jelentős mértékben a villamosított hajtású modellek kínálatának tulajdonít – tájékoztatta a Kia Hungary az MTI-t.

Létrehozva:

|

Szerző:

Az Európai Autógyártók Szövetsége (ACEA) által frissen kiadott adatokat idézve ismertették: a márka 542 423 autót értékesített a személyautók európai piacán 2022-ben. Ezzel részesedése rekordnagyságúra, 4,8 százalékra emelkedett az előző évi 4,3 százaléktól. Az európai személyautópiac 4,1 százalékkal esett vissza ugyanebben az időszakban – jegyezték meg. A Kia villamosított modelljei iránt nagyban emelkedett a kereslet tavaly, az Európában eladott járművek 30,9 százaléka, 176 149 autó volt elektromos meghajtású – közölték.

A Kia Hungary tájékoztatása szerint a magyarországi személyautópiacon a márkakereskedők 8500 új autót értékesítettek  2022-ben, amellyel a márka piaci részesdése 7,3 százalékos lett. Elektromos autóból 524-et helyeztek forgalomba, ezzel a Kia a második legerősebb márka a szegmensben. A közlemény szerint 2023-ban a Kia felgyorsítja vásárlócentrikus stratégiáinak alkalmazását, amelyek által az okos mobilitási megoldások területén vezető szolgáltatóvá kíván válni.

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!