Kapcsolatfelvétel

Zöld Energia

Itt a tökéletes erkélynapelem

A Zendure erkélynapelemes csomagja egyelőre Németországban érhető el.

Létrehozva:

|

A Zendure nevű amerikai akkumulátoros startup új AIO 2400 csomagja két 800 watt teljesítményű napelemet, egy 800 wattos mikroinvertert, egy 2,4 kilowattórás plug-and-play tárolórendszert és egy menedzsmentplatformot tartalmaz – számol be a PV Magazine. Az integrált csomag egy teljes erkélynapelemes rendszert tartalmaz.

Az erkélynapelemek egyes országokban, így a szomszédos Ausztriában az elmúlt időszakban elképesztő népszerűségre tettek szert. Ezen eszközök igen kis teljesítményűek, jellemzően egy-egy háztartási gép energiaszükségletét képesek ellátni, cserébe olcsók, könnyen, akár online és fizikai üzletekben is beszerezhetőek, ráadásul pofonegyszerűen, szakértői segítség nélkül telepíthetőek, jellemzően csak be kell dugni őket a konnektorba. Használatuk itthon egyelőre szigorúan tilos, de a jelek arra utalnak, hogy hamarosan engedélyezni fogják telepítésüket Magyarországon is.

Az AIO 2400 rendszer egy minden egyben megoldás. Két 800 watt teljesítményű napelemmodulból, egy 800 wattos mikroinverterből, egy plug-and-play tárolórendszerből és egy menedzsmentplatformból áll. Az AIO 2400 intelligens alkalmazással rendelkezik MPPT-felügyelettel és rejtett kábelekkel, amelyekkel bármilyen környezetbe elegánsan integrálható. A csomag tartalmazza a vállalat ZEN+ Home akkumulátorát, amely 2,4 kilowattóra kapacitású, és 4000 ciklust kínál 80 százalékos, illetve 8000 ciklust 70 százalékos kapacitásig.

Az AIO 2400 kiegészíthető Shelly CT-vel vagy intelligens konnektorral az intelligens teljesítményszabályozás érdekében, ami továbbfejleszti a ZEN+ Home-ot. Az 1 wattos automatikus teljesítményszabályozással az AIO 2400 0 W-tól 1200 wattig állítható teljesítményt kínál, pontosan szabályozható 1 wattos lépésekben 100 watt felett járva, és 30 wattos lépésekben 31 watt és 99 watt között. A rendszer -20 Celsius-fokig működik, ami rugalmasságot biztosít a kültéri telepítésekhez. A Zendure jelenleg Németországban 1340 euróért (mintegy 530 ezer forintért) árulja csomagját.

Zöld Energia

A napelem inverterek típusai

A napelemes rendszerek telepítésésnél az egyik legfontosabb komponens az inverter. Az inverter feladata, hogy az egyenáramot (DC), amit a napelemek termelnek, váltakozó árammá (AC) alakítsa, amit az otthoni elektromos hálózat használ.

Létrehozva:

|

Szerző:

Mi az inverter funkciója?

napelem inverter kulcsfontosságú szerepet játszik a napelemes rendszerek működésében. A fő feladata, hogy az egyenáramot váltakozó árammá alakítsa. Ennek hála a megtermelt energia közvetlenül felhasználható otthonunkban, vagy visszatáplálható az elektromos hálózatba. Az inverterek emellett számos más funkciót is ellátnak, például a rendszer teljesítményének nyomon követését és optimalizálását, valamint a biztonsági funkciók bebiztosítását.

Melyek az inverter típusai?

A string inverterek a legelterjedtebbek a napelemes rendszerekben. Ezek a fajták több napelem panelt kapcsolnak sorba (stringbe), és az így keletkező egyenáramot alakítják váltakozó árammá. Előnyük, hogy viszonylag olcsók és könnyen karbantarthatók. Hátrányuk, hogy egyetlen panel teljesítménycsökkenése az egész string teljesítményére hatással lehet.

A mikroinverterek minden egyes napelem panelhez külön kerülnek telepítésre, ezért minden panel egyedi teljesítményét alakítják át váltakozó árammá. Ez a megoldás nagyobb hatékonyságot biztosít, mivel egyetlen panel árnyékolása vagy hibája nem befolyásolja a többi panel teljesítményét. Hátrányuk, hogy drágábbak és bonyolultabb telepítést igényelnek.

hibrid inverterek olyan rendszerekben használatosak, ahol az energia tárolása is megvalósul. Ezek az inverterek nem csak az egyenáramot alakítják váltakozó árammá, hanem az energiatároló rendszerekkel is képesek együttműködni, például akkumulátorokkal. Ez lehetővé teszi az energia tárolását és felhasználását a napsütés nélküli időszakokban is.

Íme, néhány elismert név a témában!

A Huawei inverterei kiváló teljesítményt és megbízhatóságot kínálnak. Például a Huawei SUN2000-10KTL-M1 modell egy 10 kW-os inverter, amely ideális választás lehet nagyobb napelemes rendszerekhez. A SolarEdge inverterei fejlett technológiát és optimalizálást borítékolnak, amely lehetővé teszi a panelek egyedi nyomon követését és maximális teljesítményének elérését. A Growatt inverterei széles választékban elérhetők, és kedvező ár-érték arányt kínálnak. Ezek a típusok ideálisak lehetnek kisebb és közepes méretű napelemes rendszerekhez. A Solplanet inverterei megbízható teljesítményt és kiváló hatékonyságot garantálnak, főleg a lakossági felhasználók számára.

Advertisement

A megbízható inverterek és egyéb napelemes rendszerek komponenseinek beszerzésére tökéletes a Carbon Solar webshop. Itt széles választékban találhatók különböző típusú és teljesítményű inverterek, amelyek a rendszer hatékony működését és hosszú élettartamát biztosítják.

 

 

 

Partner hír (x)

Advertisement
Tovább olvasom

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!