Kapcsolatfelvétel

Zöldinfó

Argentína egyetlen jegesmedvéjéért kampányol Cher

Létrehozva:

|

Az Argentína területén élő egyetlen jegesmedve életkörülményeinek javítása érdekében emelt szót az ország elnökénél Cher amerikai énekesnő.

„Nem sírsz érte, Argentína? Nem hullajt könnyeket Cristina Fernández de Kirchner elnök Arturo, a jegesmedve szenvedései miatt? Ha az állat elpusztul, vér fog tapadni az Ön kezéhez” – írta az argentin elnöknek az Oscar-díjas művésznő egy Twitter-üzenetben.

Az elnöknőhöz intézett felhívással Cher csatlakozott állatvédő szervezetekhez, amelyek a múlt év vége óta követelik, hogy az élemedett korú, 28 éves jegesmedvét az argentínai Mendoza állatkertjéből költöztessék a hűvösebb éghajlatú Kanadába.

Arturónak, Argentína egyetlen jegesmedvéjének a kálváriájára december végén figyelt fel a közvélemény, amikor egy hőhullám következtében életveszélybe került.
A Kanadába költöztetés lehetőségét szakemberek elvetették, mondván, hogy egy ilyen idős állat már nehezen viselne el egy ilyen nagy utazást és környezetváltozást; szerintük elég lenne javítani az állatvédők által nyomorúságosnak mondott életfeltételein Mendozában.

Egy szakértői bizottság alapos vizsgálattal azt is megállapította, hogy a korával járó egészségi problémákon túl Arturónak nincs semmi különösebb baja. A jegesmedvék átlagosan 25-30 évig élnek.

Cher felszólította követőit a Twitteren, hogy terjesszék a mendozai jegesmedve „kínzásának” hírét, és más hírességeket is a medvementő kampányhoz való csatlakozásra buzdított.

Advertisement

Buenos Aires-iekben még élénken él az emléke annak, hogy három éve karácsonykor meghalt egy másik jegesmedve, Winner, feltételezések szerint a rossz környezeti feltételek és petárdák robaja miatt.

Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Zöldinfó

Az újrahasznosítható műanyag raklapok előnyei a fa változatokkal szemben

A logisztikai és anyagmozgatási iparágakban az árucikkek és termékek hatékony mozgatása és tárolása kulcsfontosságú. A raklapok az egyik alapvető eszközei ennek a folyamatnak, amelyek segítségével az árukat könnyedén szállíthatjuk, tárolhatjuk és kezelhetjük. Azonban az iparág gyors fejlődése és a fenntarthatóság iránti növekvő igények miatt egyre nagyobb figyelmet szentelnek az alternatív megoldásoknak, mint például az újrahasznosítható műanyag raklapok.

Létrehozva:

|

Szerző:

Ezeknek az új generációs raklapoknak számos előnye van a hagyományos fa változatokkal szemben, amelyek hatékonyabbá és fenntarthatóbbá teszik a logisztikai folyamatokat:

Az egyik fő előnye az újrahasznosítható műanyag raklap termékeknek az, hogy sokkal tartósabbak és strapabíróbbak, mint a fa raklapok. Utóbbiak ugyanis könnyen sérülhetnek, repedhetnek vagy rothadhatnak, különösen nedves vagy korrozív környezetben. Ezzel szemben az újrahasznosítható műanyag raklapok ellenállnak a külső károsító hatásoknak, így jóval nagyobb élettartammal rendelkeznek a fa változatoknál. Ezáltal csökkentik a raklapok cseréjéből és karbantartásából fakadó extra költségeket, valamint minimalizálják az áruk károsodásának kockázatát.

A műanyag raklapok könnyűsúlyúak és egységesek, ami könnyebbé teszi a kezelésüket és a mozgatásukat. A fa raklapok gyakran változatos méretekben és súlyokban érkeznek, ami nehezítheti azok mobilizálását és összehangolását a logisztikai folyamatok során. Az egységes méretekkel rendelkező műanyag raklapok azonban egyszerűbbé teszik a raktározási és szállítási műveletek tervezését és optimalizálását.

A fenntarthatóság szempontjából is kedvezőbbek az újrahasznosítható műanyag raklapok. Mivel visszaforgatható műanyagból készülnek, hozzájárulnak a faforrások megőrzéséhez és a környezeti terhelés csökkentéséhez. A fa raklapok gyakran fakitermelésből származnak, ami erdőírtáshoz és biodiverzitás-vesztéshez vezethet. Az újrahasznosítható műanyag raklapok gyártása és felhasználása kevesebb káros anyag kibocsátással jár, így csökkenthető az iparág ökológiai lábnyomát.

Advertisement

A Schoeller Allibert plasztik raklapok például teljes mértékben újrahasznosíthatók – a használt raklapokat begyűjtik a gyártóközpontjaikban, majd egy alapos tisztítást, csiszolást, mosást és szárítást követően új formába öntik őket, és máris újra felhasználhatók anélkül, hogy hozzájárultak volna a világ szeméthalmainak növeléséhez.

A műanyag raklapok könnyen tisztíthatók és fertőtleníthetők – ez különösen fontos az élelmiszere és egészségügyi iparágban. A fa raklapok sokszor nehezebben tisztíthatók, és a nedvesség hatására könnyen baktériumokat és egyéb szennyeződéseket tartalmazhatnak. A plasztik változatoknak azonban az agresszívabb, invazív mosási metódusok sem okoznak kárt, így kiválóan sterilizálhatók és újra felhasználhatók a kényes árucikkek szállításához/tárolásához.

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!