Kapcsolatfelvétel

Zöld Közlekedés

Ismét felbukkant a Tesla futurisztikus járgánya

Minden alkalommal, amikor csak felbukkan egy Cybertruck, a Tesla-rajongók részletesen kibeszélik a közösségi oldalakon az autó tulajdonságait, hiszen azok látszólag sokat változtak az elmúlt években.

Létrehozva:

|

A Tesla futurisztikus pickupjának újabb darabját látták az amerikai utakon – számol be az Inside EVs.  A Cybertruckot hivatalosan 2019-ben mutatta be Elon Musk egy nagyszabású eseményen. A futurisztikus, a cyberpunk stílus által ihletett elektromos pickup robosztus, szögletes megjelenésével sokak érdeklődését felkeltette. Az utóbbi időszakban több darabot is megfigyeltek az utakon, ezek többsége viszont nem új autó, hanem egy ideje létező prototípus. Musk a közelmúltban elismerte, hogy van még mit finomítani a modellen, ezért egy ideig még biztos nem látjuk a kész kocsit.

 Sajtóértesülések szerint a modell 2023 közepére állhat készen, a pletykát Franz von Holzhausen, a Tesla vezető járműtervezője január közepén egy interjúban nem cáfolta, de nem is erősítette meg. A vállalat március 1-én tartja befektetői napját, az eseményen rendszeresen fontos bejelentéseket tesznek. Elképzelhető, hogy ekkor a Cybertruck egy frissített tervéről is lerántják majd a leplet. A legújabb megfigyelés alapján a pickup a korábbiakhoz képest kompaktabb és alacsonyabb lett – persze az is elképzelhető, hogy a fotózás szöge befolyásolja az érzékelést. 

Mivel a kocsin látható az eredeti, hatalmas ablaktörlő, feltételezhető, hogy egy régebbi prototípusról van szó – Musk ugyanis már elmondta, hogy ezt az elemet le fogják cserélni. Szembetűnő különbség továbbá a régi verzióhoz képest, hogy más lett az autó eleje és világítása. A pickup visszapillantója is igen szögletes, Musk korábban arról beszélt, hogy az oldalsó tükröket a tulajdonosok tetszés szerint eltávolíthatják majd.

Egyelőre marad a találgatás, hogy végül miként fog festeni, milyen tulajdonságai lesznek a már kész Cybertrucknak. A bemutatásig a rajongóknak a hasonló fotókra, valamint a Tesla képviselőinek megszólalásaira kell hagyatkozniuk.

Zöld Közlekedés

Hatalmas akkumulátorgyár létesítését tervezi a Porsche

A Porsche, a Volkswagen konszern sportkocsikat gyártó leányvállalata jelentősen növelné kapacitását az elektromos autókban használatos akkumulátorok gyártásában.

Létrehozva:

|

Szerző:

A Porsche évi 10-20 gigawattóra áramtároló kapacitással rendelkező akkumulátorcellák előállítására alkalmas üzemberuházást tervez a következő években – jelentette be Lutz Meschke, a Porsche pénzügyi igazgatója szerdán a stuttgarti vállalat féléves eredménybeszámolója alkalmából tartott telefonos konferenciabeszélgetésen. A Porsche befektetőket is toboroz beruházási terve megvalósításához. “Egy 20 gigawattórás akkumulátorcella-üzem 2-3 milliárd eurós beruházást igényel” – mondta Meschke, hozzátéve, hogy a cég számára ez túl nagy pénzügyi terhet jelentene, ezért külső befektetőket is be kíván vonni.

A Porsche májusban teljes egészében átvette a korábban a Customcells vállalattal üzemeltetett Cellforce akkumulátorcellás közös vállalatot. A közös vállalat eredetileg 100 megawattóra kapacitást tervezett létesíteni egy Reutlingen és Kirchentellinsfurt közös ipari területén fekvő üzemben. A Porsche a nagyteljesítményű cellákkal kapcsolatos terveit a Volkswagen konszern akkumulátoros leányvállalatával, a Powerco-val együttműködésben valósítaná meg. A Cellforce és a Powerco együttműködése szinergikus előnyöket kínál – mutatott rá Meschke. Egyrészt a Powerco úgynevezett “egységcellát” tervez a konszern tömegmárkái számára kialakítani, másrészt a Volkswagen konszernnek részesedése van a svéd Northvolt akkumulátorgyártó vállalatban is, amellyel együtt nagyteljesítményű cellákat akarnak gyártani Észak-Svédországban. A Porsche akkumulátorcellákat gyártó üzemének a helyszínéről még nem született döntés – mondta Meschke. Megfogalmazása szerint ehhez “szépségversenyt” rendeznek majd európai országok, valamint az Egyesült Államok és Kanada bevonásával.

Tovább olvasom

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!