Kapcsolatfelvétel

Zöld Közlekedés

Ismét felbukkant a Tesla futurisztikus járgánya

Minden alkalommal, amikor csak felbukkan egy Cybertruck, a Tesla-rajongók részletesen kibeszélik a közösségi oldalakon az autó tulajdonságait, hiszen azok látszólag sokat változtak az elmúlt években.

Létrehozva:

|

A Tesla futurisztikus pickupjának újabb darabját látták az amerikai utakon – számol be az Inside EVs.  A Cybertruckot hivatalosan 2019-ben mutatta be Elon Musk egy nagyszabású eseményen. A futurisztikus, a cyberpunk stílus által ihletett elektromos pickup robosztus, szögletes megjelenésével sokak érdeklődését felkeltette. Az utóbbi időszakban több darabot is megfigyeltek az utakon, ezek többsége viszont nem új autó, hanem egy ideje létező prototípus. Musk a közelmúltban elismerte, hogy van még mit finomítani a modellen, ezért egy ideig még biztos nem látjuk a kész kocsit.

 Sajtóértesülések szerint a modell 2023 közepére állhat készen, a pletykát Franz von Holzhausen, a Tesla vezető járműtervezője január közepén egy interjúban nem cáfolta, de nem is erősítette meg. A vállalat március 1-én tartja befektetői napját, az eseményen rendszeresen fontos bejelentéseket tesznek. Elképzelhető, hogy ekkor a Cybertruck egy frissített tervéről is lerántják majd a leplet. A legújabb megfigyelés alapján a pickup a korábbiakhoz képest kompaktabb és alacsonyabb lett – persze az is elképzelhető, hogy a fotózás szöge befolyásolja az érzékelést. 

Mivel a kocsin látható az eredeti, hatalmas ablaktörlő, feltételezhető, hogy egy régebbi prototípusról van szó – Musk ugyanis már elmondta, hogy ezt az elemet le fogják cserélni. Szembetűnő különbség továbbá a régi verzióhoz képest, hogy más lett az autó eleje és világítása. A pickup visszapillantója is igen szögletes, Musk korábban arról beszélt, hogy az oldalsó tükröket a tulajdonosok tetszés szerint eltávolíthatják majd.

Egyelőre marad a találgatás, hogy végül miként fog festeni, milyen tulajdonságai lesznek a már kész Cybertrucknak. A bemutatásig a rajongóknak a hasonló fotókra, valamint a Tesla képviselőinek megszólalásaira kell hagyatkozniuk.

Zöld Közlekedés

A Lamborghini is átáll az elektromosságra

A Lamborghini is érzi a változó időket, 2029-re elkészülhet az Urus Super elektromos verziója.

Létrehozva:

|

Szerző:

Teljesen elektromos változatot kap a Lamborghini legkelendőbb modellje, az Urus Super utcai terepjáró – számol be az Electrek. A sportmárka vezérigazgatója, Stephan Winkelmann megerősítette, hogy az évtized végére megérkezik az elektromos Lamborghini Urus. A Lamborghini márka a vezetési élmény fokozásának és a tökéletes autó megtalálásának céljával született meg. Az autóipar ugyanakkor jelentősen megváltozott, mióta Ferruccio Lamborghini 1963-ban bemutatta első modelljét, a 350 GTV-t. Bár a tulajdonosváltások dacára a Lamborghini hű maradt a gyökereihez, és neve már-már legendássá vált, igazodni kell a modern időkhöz.

A Lamborghini a hagyományos sportautói felöl mára kissé elmozdult, a gyakorlati hasznosság egyre inkább előtérbe kerül. A cég 2017-ben mutatta be a Lamborghini Urust, amely egy sportautó lelkét ötvözi egy SUV funkcionalitásával. A modell az elmúlt két évben eladási rekordokat döntött, eközben viszont az elektromos szempontok kerültek az előtérbe. Az elmúlt években egyre több vállalat mozdult el az elektromos autók irányában, köztük olyan ikonikus, a teljesítményre különösen érzékeny márkák, mint a Bentley. Az idei évtől a gyártó a hibridekre és a plug-in hibridekre összpontosít, miközben az első teljesen elektromos jármű felé halad. A márka 1,8 milliárd dollárt fog elkölteni az elkövetkező négy évben arra, hogy 2024-ig több népszerű modellt, így az Urust is plug-in hibriddé alakítsa. Az első teljesen elektromos modell, egy kétajtós, nagyobb hasmagasságú autó 2028-ban kerül majd piacra. A márka első elektromos autóját 2029-ben egy elektromos Urus modell fogja követni. Winkelmann szerint a vállalat első két elektromos járműve 80 százalékkal segít csökkenteni a károsanyag-kibocsátást. Az évtized végéig a Lamborghini 2023-ra az Aventador hibridjét, majd 2024-re a Huracan és az Urus plug-in hibridjét készíti el.

Tovább olvasom

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!