Kapcsolatfelvétel

Zöldinfó

Kínának nincs elég szigete, úgyhogy épít magának néhányat

Létrehozva:

|

Mesterséges szigeteket épít kína a Dél-kínai-tengeren, hogy így erősítse meg jelenlétét a térségben. A Fülöp-szigetek, Tajvan és Kína által körülvett tengerdarabon Kínának nincsenek olyan szigetei, amelyeken le tudnak szállni repülővel – ezért építenek maguknak.

A BBC fantasztikus beszámolójában bemutatják ezeket a szigeteket, amik a tengerből nőttek ki. Rengeteg követ, betont és cementet használ fel Kína, hogy kifutópályákat építsen a harci repülőinek, illetve katonai bázisokat hozzon létre. Hivatalosan nem erősítették meg a szigetek rendeltetését, és a BBC riporterét nem engedték közel a szigethez.

A térségben minden négyzetméter vízért komoly harc dúl: a Fülöp-szigeteki hadsereg egy több évtizede működésképtelen, zátonyra futott, rozsdás hajón is bázist tart fenn. A képek tényleg lenyűgözőek, nézzék meg őket, mert hihetetlen, hogy egy rozsdás roncstelepen teljesítenek szolgálatot a katonák. Mindezt azért, hogy a Fülöp-szigetek ezzel is erősíthesse azt, hogy magáénak tartja a környező tengert. Közben a kínai haditengerészet az új és menő hajóival folyamatosan járőrözik a környéken, hogy ha a roncsot valamiért elhagynák, azonnal el tudják foglalni. Egyúttal blokkolják a Fülöp-szigetekiek ellátását is, így ők csak havonta egy csomagot kapnak, repülőről ledobva.
forrás: index.hu

Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Zöldinfó

Az újrahasznosítható műanyag raklapok előnyei a fa változatokkal szemben

A logisztikai és anyagmozgatási iparágakban az árucikkek és termékek hatékony mozgatása és tárolása kulcsfontosságú. A raklapok az egyik alapvető eszközei ennek a folyamatnak, amelyek segítségével az árukat könnyedén szállíthatjuk, tárolhatjuk és kezelhetjük. Azonban az iparág gyors fejlődése és a fenntarthatóság iránti növekvő igények miatt egyre nagyobb figyelmet szentelnek az alternatív megoldásoknak, mint például az újrahasznosítható műanyag raklapok.

Létrehozva:

|

Szerző:

Ezeknek az új generációs raklapoknak számos előnye van a hagyományos fa változatokkal szemben, amelyek hatékonyabbá és fenntarthatóbbá teszik a logisztikai folyamatokat:

Az egyik fő előnye az újrahasznosítható műanyag raklap termékeknek az, hogy sokkal tartósabbak és strapabíróbbak, mint a fa raklapok. Utóbbiak ugyanis könnyen sérülhetnek, repedhetnek vagy rothadhatnak, különösen nedves vagy korrozív környezetben. Ezzel szemben az újrahasznosítható műanyag raklapok ellenállnak a külső károsító hatásoknak, így jóval nagyobb élettartammal rendelkeznek a fa változatoknál. Ezáltal csökkentik a raklapok cseréjéből és karbantartásából fakadó extra költségeket, valamint minimalizálják az áruk károsodásának kockázatát.

A műanyag raklapok könnyűsúlyúak és egységesek, ami könnyebbé teszi a kezelésüket és a mozgatásukat. A fa raklapok gyakran változatos méretekben és súlyokban érkeznek, ami nehezítheti azok mobilizálását és összehangolását a logisztikai folyamatok során. Az egységes méretekkel rendelkező műanyag raklapok azonban egyszerűbbé teszik a raktározási és szállítási műveletek tervezését és optimalizálását.

A fenntarthatóság szempontjából is kedvezőbbek az újrahasznosítható műanyag raklapok. Mivel visszaforgatható műanyagból készülnek, hozzájárulnak a faforrások megőrzéséhez és a környezeti terhelés csökkentéséhez. A fa raklapok gyakran fakitermelésből származnak, ami erdőírtáshoz és biodiverzitás-vesztéshez vezethet. Az újrahasznosítható műanyag raklapok gyártása és felhasználása kevesebb káros anyag kibocsátással jár, így csökkenthető az iparág ökológiai lábnyomát.

Advertisement

A Schoeller Allibert plasztik raklapok például teljes mértékben újrahasznosíthatók – a használt raklapokat begyűjtik a gyártóközpontjaikban, majd egy alapos tisztítást, csiszolást, mosást és szárítást követően új formába öntik őket, és máris újra felhasználhatók anélkül, hogy hozzájárultak volna a világ szeméthalmainak növeléséhez.

A műanyag raklapok könnyen tisztíthatók és fertőtleníthetők – ez különösen fontos az élelmiszere és egészségügyi iparágban. A fa raklapok sokszor nehezebben tisztíthatók, és a nedvesség hatására könnyen baktériumokat és egyéb szennyeződéseket tartalmazhatnak. A plasztik változatoknak azonban az agresszívabb, invazív mosási metódusok sem okoznak kárt, így kiválóan sterilizálhatók és újra felhasználhatók a kényes árucikkek szállításához/tárolásához.

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!