Kapcsolatfelvétel

Zöldinfó

Kínának nincs elég szigete, úgyhogy épít magának néhányat

Létrehozva:

|

Mesterséges szigeteket épít kína a Dél-kínai-tengeren, hogy így erősítse meg jelenlétét a térségben. A Fülöp-szigetek, Tajvan és Kína által körülvett tengerdarabon Kínának nincsenek olyan szigetei, amelyeken le tudnak szállni repülővel – ezért építenek maguknak.

A BBC fantasztikus beszámolójában bemutatják ezeket a szigeteket, amik a tengerből nőttek ki. Rengeteg követ, betont és cementet használ fel Kína, hogy kifutópályákat építsen a harci repülőinek, illetve katonai bázisokat hozzon létre. Hivatalosan nem erősítették meg a szigetek rendeltetését, és a BBC riporterét nem engedték közel a szigethez.

A térségben minden négyzetméter vízért komoly harc dúl: a Fülöp-szigeteki hadsereg egy több évtizede működésképtelen, zátonyra futott, rozsdás hajón is bázist tart fenn. A képek tényleg lenyűgözőek, nézzék meg őket, mert hihetetlen, hogy egy rozsdás roncstelepen teljesítenek szolgálatot a katonák. Mindezt azért, hogy a Fülöp-szigetek ezzel is erősíthesse azt, hogy magáénak tartja a környező tengert. Közben a kínai haditengerészet az új és menő hajóival folyamatosan járőrözik a környéken, hogy ha a roncsot valamiért elhagynák, azonnal el tudják foglalni. Egyúttal blokkolják a Fülöp-szigetekiek ellátását is, így ők csak havonta egy csomagot kapnak, repülőről ledobva.
forrás: index.hu

Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Zöldinfó

AM: elfogadták a 3. Nemzeti Biodiverzitás Stratégiát

A 3. Nemzeti Biodiverzitás Stratégia átfogó keretet biztosít a hazai élővilág, a természeti erőforrások hosszú távú fennmaradásához és meghatározza a 2030-ig elérendő célkitűzéseket, valamint az azok megvalósítását szolgáló intézkedéseket – közölte az Agrárminisztérium (AM) kedden az MTI-vel.

Létrehozva:

|

Szerző:

Kiemelték: a stratégia olyan témákat helyez előtérbe, mint a védelemben részesülő területek hálózata, a természetes és természetközeli ökoszisztémákat károsító inváziós idegenhonos fajok visszaszorítása, illetve a fenntartható mezőgazdálkodás, erdőgazdálkodás, vad- és halgazdálkodás. A jelenleg elfogadott terv kiemelt feladatai közé tartozik továbbá a beporzók csökkenésének megállítása, az ökoszisztémák klímaváltozással szembeni ellenálló képességének javítása, a zöld infrastruktúra hálózat elemeinek fejlesztése, illetve a biodiverzitást veszélyeztető szennyezések mérséklése – írták a közleményben.

Hangsúlyozták, hogy a biológiai sokféleség az élővilág változatosságát jelenti, Magyarország sokszínű természeti értékeinek hosszú távú megőrzése pedig elengedhetetlen a jelen és a jövő generációk  jóllétének biztosításához. Emellett a biodiverzitás az élelmiszertermelés alapja, valamint nélkülözhetetlen a talajtermékenység és a beporzás biztosításában, a víz és a levegő tisztításában, miközben gyógyszer-alapanyagot és faanyagot is nyújt számunkra. Kiemelt szerepet játszik továbbá a katasztrófák, a járványok és betegségek elkerülésében, hatásainak enyhítésében, illetve a globális és a regionális klíma szabályozásában.

Magyarország egyedülálló és gazdag természeti értékei, a változatos adottságú és egyre többek által látogatott nemzeti parkok, a vadon előforduló, védett növény- és állatfajok és ezek természetes és természetközeli élőhelyei, az őshonos haszonállatok és növények, valamint az egyedi magyar táj és a hozzá kapcsolódó természeti és kulturális értékek mind hozzájárulnak Magyarország országimázsához – mutattak rá a közleményben. A természeti erőforrások védelme és a velük való bölcs gazdálkodás követendő elv, hiszen így biztosítható, hogy hosszú távon megmaradjon Magyarország gazdag és értékes természeti környezete és biodiverzitása, amely elengedhetetlen a magyar lakosság minőségi életéhez – tájékoztatott a szaktárca.

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!