Kapcsolatfelvétel

Zöld Közlekedés

Új Ford bringák a láthatáron

Létrehozva:

|

A spanyol Mobile World Congress rendezvényen mutatták be az új elektromos kerékpárjaikat. A két bringa egyelőre koncepció, melyet a Dahon készített a Ford együttműködésével.

A képen a bal oldalon áll a MoDe:Me, egy városi elektromos bringa, mellette pedig a MoDe:Pro, mely a különleges furgonnal összedolgozva a városi csomagszállítás mestere lehet.

Természetesen mindkét bicikli lítiumos akksit kapott. A 200W-os motor kicsit soványnak tűnik, de a városi közlekedésre szerintünk ez is megteszi. Az alábbi videóban tudod megnézni a részleteket:
A Fordnak egyébként nem ez az első próbálkozása elektromos bringák fejlesztésére; 2013-ban a korábbi koncepció bringájukat a Pedegoval készítették el – ez európai szemmel kicsit nehezen volt kedvelhető… Az ez előtti modelljük viszont minden igényt kielégített.

forrás: hatszel.hu 

Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Zöld Közlekedés

Erősödik a Kia az európai személyautó-piacon

Erősödik a Kia az európai autópiacon: eladásai 7,9 százalékkal bővültek tavaly 2021-hez képest, amit a dél-koreai autógyártó jelentős mértékben a villamosított hajtású modellek kínálatának tulajdonít – tájékoztatta a Kia Hungary az MTI-t.

Létrehozva:

|

Szerző:

Az Európai Autógyártók Szövetsége (ACEA) által frissen kiadott adatokat idézve ismertették: a márka 542 423 autót értékesített a személyautók európai piacán 2022-ben. Ezzel részesedése rekordnagyságúra, 4,8 százalékra emelkedett az előző évi 4,3 százaléktól. Az európai személyautópiac 4,1 százalékkal esett vissza ugyanebben az időszakban – jegyezték meg. A Kia villamosított modelljei iránt nagyban emelkedett a kereslet tavaly, az Európában eladott járművek 30,9 százaléka, 176 149 autó volt elektromos meghajtású – közölték.

A Kia Hungary tájékoztatása szerint a magyarországi személyautópiacon a márkakereskedők 8500 új autót értékesítettek  2022-ben, amellyel a márka piaci részesdése 7,3 százalékos lett. Elektromos autóból 524-et helyeztek forgalomba, ezzel a Kia a második legerősebb márka a szegmensben. A közlemény szerint 2023-ban a Kia felgyorsítja vásárlócentrikus stratégiáinak alkalmazását, amelyek által az okos mobilitási megoldások területén vezető szolgáltatóvá kíván válni.

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!