Kapcsolatfelvétel

Zöld Közlekedés

Nevet változtatott az olcsó Tesla

Létrehozva:

|

A Tesla nem csinál titkot a terveiből, már régóta tudni lehet, hogy dolgoznak egy kisebb, olcsóbb autón, amellyel a 3-as BMW-t célozzák meg ellenfélként. Eddig a Model E-ként hivatkoztak rá, de át kellett nevezniük Model III-ra.

A Tesla középtávon három modellre szeretné bővíteni kínálatát, az S mellett az X és az eddig E-nek nevezett típusokkal. A Ford azonban beperelte őket a Model E típusneve miatt, ezért kénytelenek voltak megváltoztatni Model III-ra. Elon Musk, a Tesla első embere természetesen ezt is poénosan kommentálta, a figyelemfelkeltő mondattal, hogy Ford is killing sex, magyarul a Ford megöli a szexet, hiszen a modelljeit S, E és X betűkkel szerette volna jelölni, de már nem teheti meg.

A Model III egy új platformra épülő, 3-as BMW méretű autó lesz, amelybe már újonnan kifejlesztett, olcsóbban gyártható akkumulátorok lesznek, amelyek állítólag 320 kilométeres hatótávot tesznek lehetővé. Az autó árát nyolcmillió forintra saccolják, amivel nem csak a BMW i3-asnak, de a Nissan Leafnek is megkeserítheti a sorsát, ha a kistestvér is hozza azt a színvonalat, mint a Model S.

forrás: totalcar.hu

 

Advertisement
Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Zöld Közlekedés

Akkumulátorcsere-szolgáltatásra építi piaci stratégiáját az elektromos autókat gyártó kínai NIO

A kínai NIO elektromosautó-gyártó vállalat az akkumulátorok lízingelésével és a töltőállomásokon azok azonnali cseréjével tervezi növelni piaci részesedését Európában.

Létrehozva:

|

Szerző:

A cég társalapítója és egyben jelenlegi elnöke Csin Li-hung (Quin Lihong) a Reuters hírügynökségnek adott telefoninterjúban elmondta, hogy 2025-ig cége mintegy ezer akkumulátorcsere-állomást kíván létesíteni Kínán kívül, többségében Európában. A NIO akkumulátorcsere-szolgáltatásával a járművezetők néhány perc alatt új, teljesen feltöltött akkumulátorral indulhatnak útnak a csereállomásról, ami gyorsabb megoldás bármely jelenleg rendelkezésre álló töltési technológiánál. Az elektromos járművek egyik legdrágább összetevője az akkumulátor egység. A NIO piaci stratégiája az akkumulátornak a jármű tulajdonjogától való leválasztására helyezi a hangsúlyt az elektromobilitás induló költségeinek a csökkentése érdekében. A járművek tulajdonosa az akkumulátorokat lízingeli és “töltőállomásokon” cseréli. A megoldás “hátránya” ugyanakkor, hogy az akkumulátor költségeit és használatának a kockázatait a járműgyártó cégekre hárítja. Ez az egyik oka annak, amiért a legtöbb autógyártó más utat keres az akkumulátorok költségeinek csökkentésére és a töltési hatékonyságuk növelésére. Kínában a NIO egy vállalatot hozott létre partnerekkel, köztük a CATL akkumulátorgyártó óriáscéggel, hogy megvásárolja az akkumulátorokat lízingelésre, majd előfizetési díjakat szedjen a NIO járművek tulajdonosaitól. Csin a Reuters hírügynökségnek a telefoninterjúban elmondta, hogy a NIO egy európai vagyonkezelő céggel is partnerségre kíván lépni egy akkumulátor-lízingcég létrehozásához. A cég már az idén megkezdi az akkumulátorok lízingelését. A NIO Norvégiában már végzett kísérleteket az akkumulátorok lízingelésével és cseréjével az ES8-as elektromos meghajtású SUV-modelljével. A NIO 800 SUV-modellt értékesített Norvégiában és két akkumulátorcsere-állomással rendelkezik. A NIO  energiagazdálkodásért felelős alelnökének elmondása szerint Norvégiában minden vásárló, Kínában pedig a vásárlók fele az akkumulátorlízing-megoldást választotta. A NIO ebben a hónapban Magyarországon nyitotta meg első tengerentúli üzemét akkumulátorcsere-állomások gyártására, amelyeket méretük miatt költséges lenne Kínából szállítani.

 

mti

 

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák