Kapcsolatfelvétel

Zöld Energia

Új, rendkívül hatékony napelemes megoldás jelent meg Európában

A kínai Must Energy inverterének hatásfoka 97 százalék körül mozog.

Létrehozva:

|

A kínai Must Energy invertergyártó új, háromfázisú hibrid inverterrel bővíti az európai kínálatát – számol be a PV Magazine. A cég szerint új eszközének maximális hatásfoka 97,5%, európai hatásfoka pedig 97%.

A PH1100 EU sorozat három modellből áll, amelyek névleges teljesítménye 8 kW, 10 kW és 12 kW. Az új termékek 48 V-os akkumulátorfeszültséggel, 40 V és 60 V közötti feszültségtartományban működnek. A maximális kisütési áram az egyes modellek névleges teljesítményének megfelelően változik, a 8 kW-os készülék 190 A, a 10 kW-os 210 A, a 12 kW-os pedig 240 A áramerősségű.

Maximális egyenáramú bemenetük 10,4 kW és 15,6 kW között mozog. A sorozat továbbá 550 V névleges PV bemeneti feszültséggel, 800 V maximális egyenfeszültséggel és 160 V indítási feszültséggel rendelkezik. A hálózati csatlakozáshoz szükséges minimális feszültség 310 V, a teljes terhelésű egyenfeszültség-tartomány pedig 350 V és 650 V között mozog. 200-600 V közötti maximális teljesítménypont-követési (MPPT) tartományt biztosít mindegyik inverter, és két MPP-követővel van felszerelve.

A falra szerelhető inverter tömege 35 kg, mérete 444 mm x 654,2 mm x 359,2 mm. Működési hőmérséklettartománya -20 C-tól 60 C-ig terjed, 45 C-nál magasabb hőmérsékleten deratálással. A Must Energy öt év garanciát kínál a PH1100 EU sorozatra és a meglévő napelemes rendszerek utólagos felszereléséhez szükséges váltóáramú csatlakozóra.

Az inverter támogatja a párhuzamos akkumulátorcsatlakozásokat, és használható dízelgenerátorból származó energia tárolására is. Az egyéb beépített funkciók közé tartozik a PV ívhiba-érzékelés, a szigetelés elleni védelem, a PV-sztring bemenet fordított polaritásvédelme, a szigetelési ellenállás érzékelése, a maradóáram-felügyeleti egység, a kimeneti túláram-védelem és a kimeneti rövidzárlat-védelem.

Advertisement

„Nagy örömmel mutatjuk be a PH1100 EU sorozatot” – nyilatkozta a Must Energy szóvivője. „Ez az úttörő hibrid napelemes inverter mutatja meg rendíthetetlen elkötelezettségünket a megújuló energia hasznosítására szolgáló fejlett megoldások nyújtása iránt. Kivételes hatékonysága, sokoldalúsága és intelligens funkciói ideális választássá teszik az alkalmazások széles skálájához” – tette hozzá.

 

Zöld Energia

Függőlegesen is telepíthetünk napelemet a tetőre

A RAULI egy észak-európai napelemes rögzítőrendszer-gyártó, amely innovatív és gyorsan telepíthető megoldásokat kínál különböző tetőtípusokra, ellenálló a szélnyomásnak és hóterhelésnek, és 30 év anyaggaranciát nyújt.

Létrehozva:

|

Szerző:

A RAULI terméke ideális olyan tetőkre, amelyek nem képesek ballasztos rendszereket támogatni. A megközelítés számos előnnyel jár a tervezés és telepítés szempontjából, különösen azon tetők esetén, amelyek nem képesek nehezebb, ballasztos rendszereket elbírni. A RAULI FLAT erős kialakításának köszönhetően akár 3,5 kilonewton per négyzetméteres szélnyomásnak is ellenáll. „A RAULI APP kalkulátor külön széllemezek hozzáadását javasolja, ha a körülmények megkövetelik” – mondta Ville Tiainen, a RAULI vezérigazgatója. A panelek vízszintesen vagy függőlegesen is felszerelhetők, függőleges telepítés esetén 20 százalékkal több napelemet lehet egy sorban elhelyezni. Az ilyen elrendezés kevesebb alkatrészt igényel, így a vízszintes telepítéshez képest 15-20 százalékkal csökken az egy napelemre jutó költség. „A projekttervezés a böngészőalapú RAULI APP szoftverrel történik” – tette hozzá Tiainen. A szakértő szerint a kalkulátor megmondja az alkatrészek számát, a rendszer súlyát és a termékek szénlábnyomát, emellett gyártási becslést is ad.

A RAULI segítségével a kelet-nyugati irányú telepítés ugyanazokkal az összetevőkkel végezhető el, mint a déli irányú. A RAULI FLAT rendszer szerkezete a panelek alatti vízszintes sínrendszerre épül, amely teleszkóposan működik, így nem kell levágni, és a sínrendszer rögzítéséhez nincs szükség csavarokra vagy anyákra. A sínek segítségével a függőlegesen telepített napelemek a hó ellen éppen a megfelelő ponton kapnak támasztékot, további megerősítést nem igényelnek.

A rendszer szabványos hóterhelhetősége 5 kilonewton, de a rögzítőlemezek távolságának csökkentésével akár 4,75 kilonewton per négyzetméter is elérhető, így a rendszer jól alkalmazható északi körülmények között is. Az alkatrészek skandináv acélból készülnek, felületkezelésük tűzihorganyzás, Galfan és ütésálló porfesték. A RAULI FLAT 30 év anyaggaranciával rendelkezik, akár C3 éghajlati kitettségi osztályig.

A RAULI egy észak-európai napelemes rögzítőrendszer-gyártó, amely mögött napelem-telepítőkből és tetőfedő szakemberekből álló csapat áll. A vállalat termékeit a telepítés gyorsaságát szem előtt tartva tervezték a szerelőktől a szerelőknek mentalitást követve. A cég termékei számos olyan innovációval büszkélkedhetnek, amelyek más rendszerekben nem találhatók meg. A RAULI termékválasztékában fellelhetők a ferde tetőkre (RAULI BLACK), homlokzati berendezésekre (RAULI WALL) és lapos tetőkre (RAULI FLAT) szánt megoldások. A termékeket Észak-Európában gyártják helyi nyersanyagokból, biztosítva, hogy a rendszer ellenálljon még a helyi, zord körülményeknek is. A RAULI kínálata egész Európában, így Magyarországon is elérhető, a gyártó sikeres nemzetközi terjeszkedésének köszönhetően több díjat is elnyert.

Tovább olvasom

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!