Kapcsolatfelvétel

Zöld Energia

BEFEJEZŐDÖTT A HUSZÁR GÁL ISKOLA ÉPÜLETÉNEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE

Létrehozva:

|

A Huszár Gál Gimnázium, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola energetikai korszerűsítése mintegy 84,5MFt uniós támogatás segítségével valósult meg.

A debreceni Huszár Gál Iskola sikeresen pályázott a KEOP-4.10.0/E/12, „Egyházi jogi személyek épületenergetikai fejlesztése megújuló energiaforrás hasznosításával kombinálva a konvergencia régiókban” című pályázati felhívásra.

A 2014. április 10-én indult beruházás keretében az épület homlokzatát 10 cm szigeteléssel látták el, a födém és a tetősík 15-15 cm szigetelést kapott. A homlokzati nyílászárók cseréje megtörtént, korszerű 0,8 hőátbocsátású nyílászárók kerültek beszerelésre. Ezenkívül az ingatlan tetejére 196 db 250 W-os napelem került felszerelésre, melyek invertereken keresztül táplálják a megtermelt energiát az intézmény áramhálózatába.

A kivitelezői munkálatok megvalósítása sikeresen lezajlott, a projekt 2014. október  31-én akadálymentesen lezárult. A fejlesztés hatására több mint felére csökken az épület teljes energiaköltsége, emellett az éves szinten elérhető energia-megtakarítás 474,73 GJ/év, az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkenése 65,37 t/év.

A beruházás a megújuló energiaforrások által hozzájárul környezetünk kíméléshez, és az intézményben dolgozók, tanulók komfort érzetének fokozásához.

A KEOP-4.10.0/E/12-2014-0040 azonosító számú, „Huszár Gál Iskola energetikai korszerűsítése” című projekt céljainak megvalósulásához az Európai Unió és a Magyar Állam 84.545.351 Ft támogatást nyújtott.

Advertisement

CIMG1850 CIMG1853 DSCF7424 DSCF7498 DSCF7505

Kedvezményezett elérhetősége:

Huszár Gál Gimnázium, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
Cím: 4030 Debrecen, Diószegi út 21.
E-mail: huszargaliskola@freemail.hu
Telefon: 06-52-537-078
Honlap: www.huszargaliskola.hu

Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Zöld Energia

Függőlegesen is telepíthetünk napelemet a tetőre

A RAULI egy észak-európai napelemes rögzítőrendszer-gyártó, amely innovatív és gyorsan telepíthető megoldásokat kínál különböző tetőtípusokra, ellenálló a szélnyomásnak és hóterhelésnek, és 30 év anyaggaranciát nyújt.

Létrehozva:

|

Szerző:

A RAULI terméke ideális olyan tetőkre, amelyek nem képesek ballasztos rendszereket támogatni. A megközelítés számos előnnyel jár a tervezés és telepítés szempontjából, különösen azon tetők esetén, amelyek nem képesek nehezebb, ballasztos rendszereket elbírni. A RAULI FLAT erős kialakításának köszönhetően akár 3,5 kilonewton per négyzetméteres szélnyomásnak is ellenáll. „A RAULI APP kalkulátor külön széllemezek hozzáadását javasolja, ha a körülmények megkövetelik” – mondta Ville Tiainen, a RAULI vezérigazgatója. A panelek vízszintesen vagy függőlegesen is felszerelhetők, függőleges telepítés esetén 20 százalékkal több napelemet lehet egy sorban elhelyezni. Az ilyen elrendezés kevesebb alkatrészt igényel, így a vízszintes telepítéshez képest 15-20 százalékkal csökken az egy napelemre jutó költség. „A projekttervezés a böngészőalapú RAULI APP szoftverrel történik” – tette hozzá Tiainen. A szakértő szerint a kalkulátor megmondja az alkatrészek számát, a rendszer súlyát és a termékek szénlábnyomát, emellett gyártási becslést is ad.

A RAULI segítségével a kelet-nyugati irányú telepítés ugyanazokkal az összetevőkkel végezhető el, mint a déli irányú. A RAULI FLAT rendszer szerkezete a panelek alatti vízszintes sínrendszerre épül, amely teleszkóposan működik, így nem kell levágni, és a sínrendszer rögzítéséhez nincs szükség csavarokra vagy anyákra. A sínek segítségével a függőlegesen telepített napelemek a hó ellen éppen a megfelelő ponton kapnak támasztékot, további megerősítést nem igényelnek.

A rendszer szabványos hóterhelhetősége 5 kilonewton, de a rögzítőlemezek távolságának csökkentésével akár 4,75 kilonewton per négyzetméter is elérhető, így a rendszer jól alkalmazható északi körülmények között is. Az alkatrészek skandináv acélból készülnek, felületkezelésük tűzihorganyzás, Galfan és ütésálló porfesték. A RAULI FLAT 30 év anyaggaranciával rendelkezik, akár C3 éghajlati kitettségi osztályig.

A RAULI egy észak-európai napelemes rögzítőrendszer-gyártó, amely mögött napelem-telepítőkből és tetőfedő szakemberekből álló csapat áll. A vállalat termékeit a telepítés gyorsaságát szem előtt tartva tervezték a szerelőktől a szerelőknek mentalitást követve. A cég termékei számos olyan innovációval büszkélkedhetnek, amelyek más rendszerekben nem találhatók meg. A RAULI termékválasztékában fellelhetők a ferde tetőkre (RAULI BLACK), homlokzati berendezésekre (RAULI WALL) és lapos tetőkre (RAULI FLAT) szánt megoldások. A termékeket Észak-Európában gyártják helyi nyersanyagokból, biztosítva, hogy a rendszer ellenálljon még a helyi, zord körülményeknek is. A RAULI kínálata egész Európában, így Magyarországon is elérhető, a gyártó sikeres nemzetközi terjeszkedésének köszönhetően több díjat is elnyert.

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!