Kapcsolatfelvétel

Zöld Energia

Lakás vasúti kocsiból

Létrehozva:

|

Mire jó egy 19. századi vasúti kocsi? Nos, például családi otthonnak. Bármily szokatlannak is tűnik a válasz, ettől még igaz.

A hír Angliából származik, ahol egy ilyen közlekedési alkalmatosságot alakítottak át modern lakássá, olyan otthonná, amely a legfontosabb paramétereit összegezve: fenntartható energiaforrásokkal működik és nem bocsát ki szén-dioxidot. A konkrét körülményeket tekintve, ez a vasúti kocsi az “átépítést” megelőzően rendkívül lepusztult állapotban volt. Az építészek azonban fantáziát láttak abban, miként lehet ebből az ódon kocsiból modern otthont, kényelmes, olcsón fenntartható, minden családtag számára megfelelő élettérrel bíró lakást létrehozni.

Érdemes az immáron otthonként funkcionáló vasúti kocsi ismérveit felsorakoztatni. A megújult lakóotthon alapvetően fa alapanyagú, optimális hőmérsékleti viszonyokat teremtve, szél- és napenergiával működik, “homlokzata” teljesen üvegezett. A üvegezett homlokzat lehetővé teszi a pazar kilátást a szomszédos világítótoronyra. A jóminőségű burkolattal és a vastag falakkal az otthon hővesztesége minimálisra csökkenhető és a kor kihívásainak megfelelő energifelhasználással az éves villanyszámla is csekély összeggel bír majd. Télen a fatüzelésű kályha kiegészítő hőforrásként szolgál. Az építőanyagok mind fenntarthatóak, többnyire helyi forrásokból szerezték be, mely csökkenti az átalakított kocsi ökológiai lábnyomát. Feltehetően, a ház a korszerű energiforrásoknak beépítésének köszönhetően. a szükségesnél több áramot tud termelni, a felesleges energiát képes lesz mások rendelkezésére bocsájtani, azt másoknak eladni.

 

 

 

Advertisement
Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Zöld Energia

A napelem inverterek típusai

A napelemes rendszerek telepítésésnél az egyik legfontosabb komponens az inverter. Az inverter feladata, hogy az egyenáramot (DC), amit a napelemek termelnek, váltakozó árammá (AC) alakítsa, amit az otthoni elektromos hálózat használ.

Létrehozva:

|

Szerző:

Mi az inverter funkciója?

napelem inverter kulcsfontosságú szerepet játszik a napelemes rendszerek működésében. A fő feladata, hogy az egyenáramot váltakozó árammá alakítsa. Ennek hála a megtermelt energia közvetlenül felhasználható otthonunkban, vagy visszatáplálható az elektromos hálózatba. Az inverterek emellett számos más funkciót is ellátnak, például a rendszer teljesítményének nyomon követését és optimalizálását, valamint a biztonsági funkciók bebiztosítását.

Melyek az inverter típusai?

A string inverterek a legelterjedtebbek a napelemes rendszerekben. Ezek a fajták több napelem panelt kapcsolnak sorba (stringbe), és az így keletkező egyenáramot alakítják váltakozó árammá. Előnyük, hogy viszonylag olcsók és könnyen karbantarthatók. Hátrányuk, hogy egyetlen panel teljesítménycsökkenése az egész string teljesítményére hatással lehet.

A mikroinverterek minden egyes napelem panelhez külön kerülnek telepítésre, ezért minden panel egyedi teljesítményét alakítják át váltakozó árammá. Ez a megoldás nagyobb hatékonyságot biztosít, mivel egyetlen panel árnyékolása vagy hibája nem befolyásolja a többi panel teljesítményét. Hátrányuk, hogy drágábbak és bonyolultabb telepítést igényelnek.

hibrid inverterek olyan rendszerekben használatosak, ahol az energia tárolása is megvalósul. Ezek az inverterek nem csak az egyenáramot alakítják váltakozó árammá, hanem az energiatároló rendszerekkel is képesek együttműködni, például akkumulátorokkal. Ez lehetővé teszi az energia tárolását és felhasználását a napsütés nélküli időszakokban is.

Íme, néhány elismert név a témában!

A Huawei inverterei kiváló teljesítményt és megbízhatóságot kínálnak. Például a Huawei SUN2000-10KTL-M1 modell egy 10 kW-os inverter, amely ideális választás lehet nagyobb napelemes rendszerekhez. A SolarEdge inverterei fejlett technológiát és optimalizálást borítékolnak, amely lehetővé teszi a panelek egyedi nyomon követését és maximális teljesítményének elérését. A Growatt inverterei széles választékban elérhetők, és kedvező ár-érték arányt kínálnak. Ezek a típusok ideálisak lehetnek kisebb és közepes méretű napelemes rendszerekhez. A Solplanet inverterei megbízható teljesítményt és kiváló hatékonyságot garantálnak, főleg a lakossági felhasználók számára.

Advertisement

A megbízható inverterek és egyéb napelemes rendszerek komponenseinek beszerzésére tökéletes a Carbon Solar webshop. Itt széles választékban találhatók különböző típusú és teljesítményű inverterek, amelyek a rendszer hatékony működését és hosszú élettartamát biztosítják.

 

 

 

Partner hír (x)

Advertisement
Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!