Kapcsolatfelvétel

Zöld Energia

A Huszár Gál Iskola helyi hő és hűtési igényének kielégítése megújuló energiaforrással

Létrehozva:

|

Az Új Széchenyi Terv keretében, a KEOP-2012-4.10.0/B pályázaton belül 2014. áprilisában indult el a fűtéskorszerűsítés a Huszár Gál Gimnázium, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában. A projekt célja az intézmény fűtési és használati meleg víz készítési hőenergia igényének kielégítése megújuló energiaforrás.

A KEOP-4.10.0/B/12-2013-0074. számú projekthez az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás mértéke: 32.246.730 Ft.

A beruházás keretében beépítésre került egy 130kW kimeneti teljesítményű talajhő/víz hőszivattyú, illetve 26 db 100 méter mély talajszonda az épület fűtési és HMV igényének részleges fedezésére. A hőszivattyú a meglévő kondenzációs kazánok hőtermelési folyamatát támogatja meg -4 C-os külső hőmérsékletig, amellyel a hőenergia igény közel 63%-át lefedi.

A projekt eredményeként az energiaköltségek mintegy 15,6%-al csökkenek, amely éves szinten közel két millió forintos megtakarítást jelent az Intézmény számára.  A 2014. szeptember végén lezárult beruházás közvetlen célja az Iskola számára költséghatékony működési környezet megteremtése, ezáltal fenntarthatóságának erősítése. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

P1060259 SAM_0743

 

A projekt kedvezményezettje:

Advertisement

Huszár Gál Gimnázium, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Kapcsolat:

Huszár Gál Iskola
4030 Debrecen, Diószegi út 21.

Tel.: 06-52-537-078

e-mail: huszargaliskola@freemail.hu

Advertisement
Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Zöld Energia

Napelemekre és fűtéskorszerűsítésre is ingyen pénzt ad az állám!

Létrehozva:

|

Szerző:

A napelemes és fűtéskorszerűsítési program főbb szabályai változatlanok, 100 százalékos támogatást kaphatnak a háztartások.

Steiner Attila, a Technológiai és Ipari Minisztérium energetikáért felelős államtitkára egy szeptember 6-i sajtótájékoztatón azt jelentette be, hogy szinte önellátóvá válhatnak a lakossági napelemes pályázat résztvevői – írja a Portfolio. Mint elmondta, a program lehetővé teszi, hogy a becsatlakozók maguk termeljék meg az általuk elfogyasztott energia jelentős részét. Ez a rezsiszabályok módosításának tükrében sokaknak jó hír. A program első fordulója év végén zárult le. A második, egyben utolsó forduló a Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyei csoportban, illetve a Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Somogy és Tolna megyei régióban november 28-án, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben, valamint Budapest és Pest megyében december 5-én kezdődik.

0 Ft-os villanyszámla napelem rendszerrel. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

A legfőbb szabályok változatlanok: olyan háztartások vehetnek részt, amelyekben az éves bruttó átlagjövedelem nem haladja meg 4 millió 850 ezer forintot, a sikeres pályázók pedig 100 százalékos támogatást kapnak. A pénzt napelem-telepítésére, illetve egy komplex csomagra lehet felhasználni, ez a napelemek mellett a fűtéskorszerűsítést, az akkumulátor-telepítést és a nyílászárócserét is tartalmazza. Előbbi kategóriára legfeljebb 2,9, utóbbira pedig maximum 11,3 millió forintos támogatás érhető el.

Steiner Attila szerint a pályázatok most fognak beérni, a téli időszakban pedig már csökkenteni tudják a háztartások földgázkitettségét. Az államtitkár hozzátette: az első körben 43 ezer benyújtott igényt kellett kiértékelni, a pályázatok feldolgozásával jól haladnak. Eddig 21 800 támogatói döntést hoztak, mintegy 89 milliárd forintnyi összeget utaltak ki, az érintett projektek megvalósítása már elkezdődött. Mint kiemelte: november végéig az összes pályázat értékelését befejezik. Bár az utóbbi hetekben láthatóan felgyorsult a döntéshozatal, a nagy érdeklődés jelentősen lelassította a folyamatot. A második ütem eredetileg régiótól függően szeptemberben vagy októberben nyílt volna meg, a feldolgozás elhúzódása miatt viszont a kezdést későbbre kellett halasztani.

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák