Kapcsolatfelvétel

Zöld Energia

Az újrahasznosítás ABC-je az építkezésben

Létrehozva:

|

Meglepő módon modern hatású az a várva várt, immáron elkészült épület, amelyet kizárólag újrahasznosított alapanyagokból építettek meg nemrégiben Dániában. Az építőanyagok a legkülönfélébb forrásokból származtak. 

Az ötletgazdag otthon alapját két hajókonténer biztosította. Ez tette lehetővé a stabil szerkezet kialakítását. A homlokzati panelek hőkezelt papírból, míg a tető és a külső burkolat újrahasznosított alumínium dobozokból készült. A fürdő csempéje hulladék üvegből, a konyha padlóját pedig pezsgő parafadugók darabjaiból rakták össze. Kiemelendő a ház “működése” az energihatékonyság területén is, ugyanis a hatékony optimalizálás (árnyékolás és természetes szellőzés, megfelelő tájolás, átgondolt fénytervezés) eredményeképpen jóval csekélyebb az épület úgynevezett ökológiai lábnyoma és fenntartási költsége.

A ház megfizethető és megépítése bizonyságul szolgál arra, hogy kis kibocsátással is lehetséges igényes épületeket előállítani. A programterv alapján hatvanöt százalékkal akarták csökkenteni a munkálatok folyamán kibocsátott CO2 mennyiséget, összehasonlítva egy hagyományos ház felépítésével, ezzel szemben azt tapasztalták, hogy nyolcvanhat százalékos hatékonyságot értek el. A felsorakoztatott építőelemekből akár arra is lehetne következtetni, hogy egy szedett-vedett épület készült el, ám a házról készült képek bebizonyították hogy ez nem igaz. A ház stílusos arculatu, modern kialkításu, esztétikus, amely kellemes otthont, meghitt környezetet nyújt az odaköltöző tulajdonosoknak.

 

Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Zöld Energia

Otthoni akkumulátort mutatott be a Huawei

A LUNA S1-et háztartási napelemes rendszerek számára dolgozták ki.

Létrehozva:

|

Szerző:

A Huawei cégről a többség egészen biztosan az okostelefonokra asszociál, a kínai gyártó ugyanakkor más technológiákkal, termékekkel is foglalkozik. A vállalat a közelmúltban egy új, lakossági napelemes rendszerek számára kidolgozott, minden egyben akkumulátorcsaládról rántotta le a leplet – számol be a PV Magazin. A berendezés három változatban, egy, két vagy három akkumulátormodullal érhető el, amelyek 6,9 kilowattórától 20,7 kilowattóráig terjedő felhasználható energiát kínálnak.

A tetőre telepített fotovoltaikus rendszerekkel kombinálható akkumulátor a LUNA S1 nevet viseli. A gyártó szerint a termék továbbviszi a Huawei egyedülálló Module+ architektúráját, amely beépített energiaoptimalizálóval rendelkezik, és a szektorban először használja a vezető nagyméretű akkumulátorcellát (280 amperóra), amely messze meghaladja az iparági szintet. „Az akkumulátorcsomag szintjén történő optimalizálással több mint 40 százalékkal nagyobb energiaátbocsátást biztosít az élettartam alatt, és magas minőségével és megbízhatóságával iparágvezető, 15 éves korlátozott garanciát ér el, így hosszabb élettartamot és kiváló befektetési megtérülést kínál a felhasználóknak” – olvasható a vállalat közleményében.

A Luna2000-7/14/21-S1 energiatároló-rendszer három változatban kapható, egy, két vagy három akkumulátor-modullal és 6,9-20,7 kilowattóra hasznosítható energiával. A berendezés maximális töltési és kisütési teljesítménye 3,5 kilowatt és 1,05 kilowatt között mozog, míg az üzemi feszültségtartomány 350 volt és 560 volt között van egyfázisú rendszerek esetében, illetve 600 volt és 980 volt között háromfázisú rendszereknél.

Az egymodulos változat mérete 590-szer 255-ször 510 milliméter, tömege 80 kilogramm, míg a hárommodulos rendszer mérete 590-szer 255-ször 1230 milliméter, súlya pedig 216 kilogramm. Az új tárolórendszerek működési hőmérséklettartománya mínusz 20 Celsius-foktól plusz 55 Celsius-fokig terjed, és IP66-os védettségűek.

A Huawei LUNA S1 ötrétegű biztonsági védelmi mechanizmussal rendelkezik, beleértve a cellaszintű, elektromos, szerkezeti, aktív és vészhelyzeti védelmet. Az akkumulátor számos biztonsági tanúsítványt elért, mint például a VDE 2510-50, IEC 62169, ISO 13849, IEC 63056, IEC 62040-1, IEC 62477 és UN 38.3.

Advertisement
Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!