Kapcsolatfelvétel

Zöld Energia

Az újrahasznosítás ABC-je az építkezésben

Létrehozva:

|

Meglepő módon modern hatású az a várva várt, immáron elkészült épület, amelyet kizárólag újrahasznosított alapanyagokból építettek meg nemrégiben Dániában. Az építőanyagok a legkülönfélébb forrásokból származtak. 

Az ötletgazdag otthon alapját két hajókonténer biztosította. Ez tette lehetővé a stabil szerkezet kialakítását. A homlokzati panelek hőkezelt papírból, míg a tető és a külső burkolat újrahasznosított alumínium dobozokból készült. A fürdő csempéje hulladék üvegből, a konyha padlóját pedig pezsgő parafadugók darabjaiból rakták össze. Kiemelendő a ház “működése” az energihatékonyság területén is, ugyanis a hatékony optimalizálás (árnyékolás és természetes szellőzés, megfelelő tájolás, átgondolt fénytervezés) eredményeképpen jóval csekélyebb az épület úgynevezett ökológiai lábnyoma és fenntartási költsége.

A ház megfizethető és megépítése bizonyságul szolgál arra, hogy kis kibocsátással is lehetséges igényes épületeket előállítani. A programterv alapján hatvanöt százalékkal akarták csökkenteni a munkálatok folyamán kibocsátott CO2 mennyiséget, összehasonlítva egy hagyományos ház felépítésével, ezzel szemben azt tapasztalták, hogy nyolcvanhat százalékos hatékonyságot értek el. A felsorakoztatott építőelemekből akár arra is lehetne következtetni, hogy egy szedett-vedett épület készült el, ám a házról készült képek bebizonyították hogy ez nem igaz. A ház stílusos arculatu, modern kialkításu, esztétikus, amely kellemes otthont, meghitt környezetet nyújt az odaköltöző tulajdonosoknak.

 

Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Zöld Energia

Már nem csak a tetőre telepíthetünk napelemet

A finn Rauli fejlesztésének köszönhetően immár a falakon is könnyedén helyet kaphatnak a
napelemek, elősegítve az olcsó, tiszta energia előállítását.

Létrehozva:

|

Szerző:

Az elmúlt időszakban világszerte elképesztő felfutást tapasztalt az otthoni napelemek piaca, ami nem csoda: a panelek révén a háztartások megbízhatóan, olcsón és környezetbarát módon termelhetik az energiát. Csakhogy egyes otthonok számára korlátozottak a lehetőségek a hagyományos telepítésre, hiszen nem minden család számára adott a megfelelő tetőfelület.

Szerencsére ma már van az alternatíva, hiszen a napelemek a homlokzaton, a falakon is helyet kaphatnak. Bár elsőre úgy tűnhet, egy ilyen telepítés kivitelezése bonyolult, akadnak olyan eszközök, amelyek megkönnyítik a beruházást.

Ilyen a finn Rauli cég egyik újabb, Rauli Wall nevű terméke, amely hazánkban is elérhető. A vállalat kifejezetten azzal a céllal jött létre, hogy egyszerűen használható, esztétikus és strapabíró eszközökkel könnyítse meg a napelem-telepítéseket, és ez a törekvés a falra szerelhető rendszer esetében is tükröződik.

RAULI WALL

Rauli Wall rendszerében a telepítés igen egyszerű. A panelek felső és alsó elemek közé rögzíthetőek, gyakorlatilag „lebegnek”, oly módon, hogy a szakemberek erőfeszítés nélkül is könnyedén mozgathassák azokat. A termék anyaga skandináv acél. Az alkatrészek jellemzően fekete árnyalatban érkeznek, az ilyen elemek igen elegáns megjelenést kölcsönöznek az egész berendezésnek. A termék tartós, stílusos, illetve hatékony.

„A Rauli minden alkatrészét Finnországban tervezik finn telepítési szakértők. Az alkatrészekeinket is Finnországban, Orimattilában gyártják, és 30 éves garanciát vállalunk rájuk” – nyilatkozta Ville Tiainen, a vállalat vezérigazgatója, az idei németországi Intersolar fesztiválon.

A beruházások tervezését a Rauli App nevű szoftver is segíti. A projekt elrendezése, az alkatrészek listája és a rendszer fizikai méretei néhány perc alatt generálhatóak a programban.

Advertisement
Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!