Kapcsolatfelvétel

Zöld Közlekedés

2029-re készülhet el az amerikai szupervonal

Létrehozva:

|

Kalifornia 68 milliárd dollárból épít gyorsvasutat, ami kevesebb mint három óra alatt repíti az utazókat Los Angelesből San Franciscóba. Autóval az út 6 és fél óráig tartana.

Ez az első nagy sebességű vasúti projekt, amit elfogadtak az Amerikai Egyesült Államokban. Sokan viszont attól félnek, hogy a vonat végül túl drága lesz. Viszont csak így megoldható, hogy a legnépesebb amerikai állam energiaszükségletének felét megújuló energiákkal fedezze 2030-ra. A vonat jegyei annyiba kerülnek majd, mint egy repülőjegy. A rendszer állomásai a létező vasútvonalak mentén lesznek, közös síneket is használnak majd, a megfelelő vonalakon viszont a hagyományos vonatoknál sokkal gyorsabban haladnak. A munkálatokkal 2029-re készülnének el.

forrás: index.hu

 

Hozzászólás küldése

A hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges Bejelentkezés

Hozzászólás

Zöld Közlekedés

Erősödik a Kia az európai személyautó-piacon

Erősödik a Kia az európai autópiacon: eladásai 7,9 százalékkal bővültek tavaly 2021-hez képest, amit a dél-koreai autógyártó jelentős mértékben a villamosított hajtású modellek kínálatának tulajdonít – tájékoztatta a Kia Hungary az MTI-t.

Létrehozva:

|

Szerző:

Az Európai Autógyártók Szövetsége (ACEA) által frissen kiadott adatokat idézve ismertették: a márka 542 423 autót értékesített a személyautók európai piacán 2022-ben. Ezzel részesedése rekordnagyságúra, 4,8 százalékra emelkedett az előző évi 4,3 százaléktól. Az európai személyautópiac 4,1 százalékkal esett vissza ugyanebben az időszakban – jegyezték meg. A Kia villamosított modelljei iránt nagyban emelkedett a kereslet tavaly, az Európában eladott járművek 30,9 százaléka, 176 149 autó volt elektromos meghajtású – közölték.

A Kia Hungary tájékoztatása szerint a magyarországi személyautópiacon a márkakereskedők 8500 új autót értékesítettek  2022-ben, amellyel a márka piaci részesdése 7,3 százalékos lett. Elektromos autóból 524-et helyeztek forgalomba, ezzel a Kia a második legerősebb márka a szegmensben. A közlemény szerint 2023-ban a Kia felgyorsítja vásárlócentrikus stratégiáinak alkalmazását, amelyek által az okos mobilitási megoldások területén vezető szolgáltatóvá kíván válni.

Tovább olvasom

Zöldtrend a Facebookon

Címkék

Ezeket olvassák

© 2022 zoldtrend.hu | Minden jog fenntartva!